Klassikaline waldorfnukk Liisbetile

Suvi, sa päikesetuline,
suvi, sa pilvesuline,
õieehtes,
üleni lehtes,
rohev ja valge!

Taevas on piripärani.
Kõrge sinise särani
kõik loom ja laps
tõstab palge.

/Ellen Niit/

Mul on klientidega väga väga vedanud, sest nad annavad oma soovide ja märksõnadega mulle tõeliselt mõnusad teeotsad kätte, midamööda on nauding edasi lipata, igakord üsna isemoodi rada.

Eelmisel aastal üsna samal ajal sain märksõnad waldorfnukuks, kellest pidi saama Liisbeti 4. sünnipäeva kingitus: vanaaegne, maaromantiline, pastelne, hele, valge, helebeež, helehall, pardimunasinine, lisaks mõned inspiratsioonifotod kingisaajast ja nukukärust, mis juba nukku ootas. Taas elu ise hoidis mind - olin pisut varem saanud Uuskasutuskeskusest just sobiva sinaka õhema kangatüki, mis sobis suurepäraselt just selle nuku kleidiks. Juurde valget ja pitsi ja halli-valgetriibulist ja täiuslik kooslus oli olemas. Kui neid riideid õmblesin, siis oli isegi järelejäänud väike pusa pisikesi helesini-halli-valgeid kangajääke ja niidijuppe nii ilus, et oleks tahtnud pilti teha :) Ma ei raatsinud mõnusat koristamise hetke katkestada fotoka välja otsimisega, nii ei jää nüüd muud üle, kui ilusa sodi asemel ikka ilusat valmis asja näidata ;)
 









 




35cm pikkune sale klassikaline waldorfnukk on valmistatud üleni looduslikest materjalidest: keha on õmmeldud sertifitseeritud orgaanilisest nukutrikotaažist, täidetud puhta lambavillaga, nägu tikitud loodusvärvidega värvitud peenvillastelõngadega ning juuksed on pähe tikitud erinevate seentega värvitud villasest lõngast. Seentega käsitsi värvitud juustelõng oli  kergete värviüleminekutega, muidu võiks seda pidada ehk kehvaks kvaliteediks, aga juustele sobis see suurepäraselt - nii said juukseid hästi loomulikud, pisut tumedamate kohtade ja heledamate nagu päikesest pleekinud salkudega. Nukukampsuniks on samuti kasutatud käsitsi loodusvärvidega värvitud maavillast lõnga.

Loonalalapse looduslikest materjalidest käsitöönukud valmivad peamiselt tellimisel tulevast nukuomanikku mõttes ja südames hoides. Loe erinevatest nukutüüpidest ja tellimistingimustest siit ja oma nuku tellimiseks palun kirjuta loonalaps[ät]loonalaps.ee 

Kommentaarid