Pehmu Ronjale







kuu puperdab taevas
pojengid ootavad hommikut ja õnne
magan alles rusikas kätega
kui esimene päike libiseb üle läve
kirjutan end varjust välja
kas nii on hea?
endaga koos
kevades
jaa

/Kristiina Ehin/



























Pehme kehaga waldorfnuku-stiilis nukk ehk minu sõnavaras pehmu on valmistatud sertifitseeritud orgaanilistest kangastest ning täidetud puhta lambavillaga. Pehmu juuksed valmisid kohalikust maavillasest lõngast, mis värvitud taimede või seentega. Seekord olid värviandjaiks seened verevad vöödikud koos maarjajää ja viinakiviga. Waldorfnukule iseloomulikult on nägu tähistatud vaid tagasihoidlikult, tikkisin silmad-suu loodusvärvidega värvitud peenvillase lõngaga.


Pehmu võttis Ronja juurde kaasa väikse lapiteki ja kleidi, mis valminud väärtustava taaskasutuse põhimõttel Uuskasutuskeskusest pärit materjalist ja juurdelõikusjääkidest, ning reisis uude koju kaunistatud taaskasutuskarbis.




Niimoodi ootas pehmu Ronjat tema sünnipäevahommikul kodus. Paremal on pehmul on seljas kleit, millega ta siit pealinna reisis, ning vasakul kleit, mille Ronja ema ise pehmule kudus. Ja Ronjale kudus ta samast lõngast seeliku. Nii nunnu!


Pehmud nagu teisedki Loonalapse käsitöönukud valmivad enamasti eritellimusel tulevast nukuomanikku mõttes ja südames hoides.
Loe erinevatest nukutüüpidest ja tellimistingimustest SIIT.
Oma nuku tellimiseks palun kirjuta loonalaps [ät] loonalaps . ee

Kommentaarid